تاکید رئیس دانشکده بر جوانی جمعیت در خلخال
دکتر عمران خسروی رئیس دانشکده علوم پزشکی خلخال در مصاحبه با روابط عمومی دانشکده عنوان کرد: در حالی که میانگین سنی جمعیت سالخورده کشور 10/5درصد است، میانگین جمعیت سالخورده خلخال و بر اساس آمار استخراج شده از مرکز ملی آمار ایران ۱۵ درصد و همچنین بر اساس بررسی های کارشناسی و محلی صورت گرفته از سوی کارشناسان واحد کنترل جمعیت این دانشکده این میزان۱۷ درصد از کل جمعیت این شهرستان است.
رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی خلخال اظهار کرد: از مجموع ۸۶ هزارو ۷۳۱ نفر جمعیت این شهرستان بر مبنای سرشماری سال ۱۳۹۵ کشور، هم اکنون ۱۴ هزار و۵۰۰ نفر در سن بالای ۷۵ سال قرار دارند که این افراد به عنوان جمعیت سالخورده و سالمند نیازمند ارائه خدمات حمایتی، بهداشتی و مراقبتی هستند.
وی اظهار کرد: افزایش میانگین سنی جمعیت همراه با کاهش موالید در خلخال موجب حرکت این شهرستان به سمت میانسالی و سالخوردگی و در پی آن کاهش نیروی انسانی جوان و مولد کار و تولید شده است.
وی تحمیل هزینههای سنگین نگهداری سالمندان، کاهش آمار جمعیت جوان، مشکل تامین سرباز در نیروهای مسلح و کاهش سطح تولید در کشور را از جمله عواقب اجرای طرح کنترل جمعیت و کاهش آمار جمعیت جوان ذکر کرد و گفت: در حالی که امروز به شدت با مشکل جمعیت بیکار در کشور مواجه هستیم، با کاهش موالید و روند رو به رشد سالمندی در آینده با مشکل جدی نیروی کار و مولد روبرو خواهیم شد.
دکتر خسروی با اشاره به تصویب قانون جوانسازی جمعیت در مجلس یازدهم ادامه داد: از مجموع ۲۱۴ بند مربوط به این قانون اجرای ۱۰ بند آن به عهده وزارت بهداشت و درمان گذاشته شده و انتظار از سایر دستگاههای اجرایی عمل به وظایف تعیین شده در این قانون در کنار دانشکده علوم پزشکی این شهرستان برای دستیابی به اهداف طرح جوانسازی جمعیت است.
وی اظهار داشت: متاسفانه زمان طلایی هشت ساله باروری در کشور از دست رفته و اگر در زمان نقرهای باروری نیز برای افزایش نرخ رشد باروری از ۲.۱ به ۲.۵ اقدام درستی انجام نشود کشور در آینده با بحران چاله جمعیتی مواجه خواهد شد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خلخال از افزایش جمعیت سالمند این شهرستان بصورت سالانه خبرداد و افزود: آمار جمعیت سالمند این شهرستان در سال گذشته در مقایسه با سال ماقبل آن افزایش یافته است.
دکتر خسروی اظهارکرد: در حالی که ۱۵.۵۶ درصد از مجموع جمعیت خلخال در سال ۱۳۹۸ سالمند بوده ، این میزان در سال ۱۳۹۹ به ۱۶.۲ درصد و در سال گذشته به ۱۶.۵۹ درصد رسیده است.
وی همچنین گفت: در سالیان دور میانگین تعداد فرزندان خانوادهها در کشور به هفت نفر و بیشتر میرسید ، ولی در حال حاضر این میزان به ۱.۸ فرزند برای هر خانواده کاهش یافته و میانگین فرزندآوری بانوان ۱۰ تا ۴۹ سال در خلخال به ۱.۳ درصد کاهش یافته است و این در حالی است که نرخ باروری در کشور ۱.۶ درصد است.
دکتر خسروی ، ترویج فرهنگ تکفرزندی در این شهرستان را بحرانی بزرگ برای افزایش جمعیت سالمند دانست و افزود: پرهیز زوجین جوان از فرزندآوری و افزایش رغبت خانوادهها برای داشتن یک فرزند بدلیل وجود مشکلات اقتصادی در کنار افزایش مهاجرت نیروی جوان و کارآفرین جویای کار از این منطقه به مناطق دیگر کشور به علت فراهم نبودن زمینه کار از جمله عوامل دخیل در افزایش جمعیت سالمند شهری و روستایی میباشد.
او گفت: بیشتر جوانان با مشکل بیکاری مواجه هستند و این در حالی است که با وضعیت هرم جمعیتی منطقه آینده خلخال با مشکل کمبود نیروی کار مواجه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر آمار سقط جنین غیرقانونی با آمار زاد ولد در کشور برابری میکند ، طوریکه در سال گذشته ۶۰۰ هزار سقط جنین در مقابل ۶۰۰ هزار تولد نوزاد در کشور به ثبت رسیده است.
وی افزود: :برخلاف تصور که بسیاری از مردم شرایط اقتصادی را از جمله عوامل کاهش فرزندآوری اعلام میکنند تحقیقات نشان میدهد که آمار فرزندآوری در میان خانوادههای ضعیف و کمدرآمد بسیار بالاتر از خانوادههای ثروتمند و با توان مالی بالا است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خلخال با اشاره به تاثیر افزایش جمعیت سالمند بر روند توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه اظهارکرد: بیش از ۵۰ درصد از تختهای بیمارستانی در اشغال افراد سالخورده و سالمند قرار گرفته و این مهم بار مالی سنگینی را بر دوش دولت تحمیل میکند.
نظر شما :